Ονυχογρύπωση

Ονυχογρύπωση: (νύχια σκληρά, δύσμορφα, παχιά, επιμηκυμένα, κυματώδη και κυρτά προς τα πλάγια με χροιά κιτρινοπράσινη, φαιά ή μελανόφαιη και με επιφάνεια που παρουσιάζει επιμήκεις γραμμώσεις).Ποδολογία,Ποδιατρική,Ποδολόγος,Ποδίατρος,Podology,Podiatry,θεραπεία κάλλων, κάλλοι,πόδι

Η ονυχογρύπωση είναι μια παραμόρφωση, μια συνηθισμένη διαταραχή του σχήματος των νυχιών, που συχνότερα απαντάται σε ηλικιωμένα άτομα.

Στην περίπτωση της ονυχογρύπωσης, τα νύχια των μεγάλων δαχτύλων των ποδιών αναπτύσσονται όπως αναπτύσσονται τα νύχια των αρπακτικών.

Η υπερβολική κατά μήκος αύξηση του νυχιού, η οποία δε σταματά στο υπωνύχιο αλλά προχωρά περισσότερο, προεξέχοντας 6-8 mm, κυρτώνει προοδευτικά μέχρις ότου πάρει ελικοειδή μορφή, μοιάζοντας έτσι τελικά με κρέας ή με νύχι αρπακτικού.

Η ονυχογρύπωση μπορεί να οφείλεται είτε σε χρόνιους μικροτραυματισμούς, είτε σε τροφικές διαταραχές ή ακόμη και σε άγνωστα αίτια.

Το πρόβλημα αυτό χρήζει την άμεση επέμβαση του ειδικού Ποδίατρου - Ποδολόγου, ο οποίος τελείως ανώδυνα, απελευθερώνει το άτομο από την ενόχληση και δίνει πάλι στο νύχι το καλαίσθητο σχήμα του.

 

 

Γενικές παθήσεις των ποδιών

Στην ενότητα αυτή θα αναφερθούμε και σε κάποια άλλα σοβαρά είδη παθήσεων, που συναντώνται συχνά ή λιγότερο συχνά, προκειμένου να δώσουμε σε κάθε επισκέπτη του site μας την δυνατότητα να ενημερωθεί για κάθε είδους πάθησης των άκρων που μπορεί να τον ενδιαφέρει.

Η συγκεκριμμένη δηλαδή ενότητα, αναφέρεται και δίνει πληροφορίες για παθήσεις που

αντιμετωπίζονται από την διεπιστημονική ομάδα του  "ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΔΙΟΥ" :

  • Ποδίατροι
  • Ορθοπαιδικοί
  • Διαβητολόγοι
  • Ενδοκρινολόγοι
  • Δερματολόγοι 
  • Αγγειολόγοι - Αγγειοχειρουργοί  

       καθώς και ιατροί άλλων ειδικοτήτων.

 

Ποδολογία,Ποδιατρική,Ποδολόγος,Ποδίατρος,Podology,Podiatry,θεραπεία κάλλων, κάλλοι,πόδι

 
 
 

f / kentropodiou

f / kentropodiou

Βρείτε μας στο facebook

kentropodiou facebook

Βρείτε μας στο Χάρτη

Κεντρικό κατάστημα Σόλωνος 100 - Αθήνα

googlemap solonos

 

 

Βρείτε μας στο Χάρτη

Υποκατάστημα Αργυροπούλου 9 - Κηφισιά

googlemap kifisia