Πόδι του Αθλητή

Το "Πόδι του Αθλητή" δεν είναι πάθηση που αφορά μόνο τους αθλητές!Ποδολογία,Ποδιατρική,Ποδολόγος,Ποδίατρος,Podology,Podiatry,θεραπεία κάλλων, κάλλοι,πόδι

Είναι μια πολύ κοινή μυκητίαση που γενικά παρουσιάζεται ανάμεσα στα δάκτυλα των ποδιών και είναι εξαιρετικά μεταδοτική.

Κατά τους θερινούς μήνες, ο κίνδυνος να αποκτήσουμε «το πόδι του αθλητή», όπως είναι και αλλιώς γνωστή η συγκεκριμένη μυκητίαση, αυξάνεται ανησυχητικά. Αιτία αποτελεί συνήθως η επίσκεψη σε πισίνες ή στη θάλασσα, όπου ο πολλαπλασιασμός των μικροοργανισμών ευνοείται χάρη στην υγρασία, και η υπερβολική εφίδρωση.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι μύκητες που το προκαλούν ευδοκιμούν σε ζεστές, υγρές συνθήκες. Έτσι, είναι σημαντικό το καλό στέγνωμα μετά το μπάνιο, ειδικά ανάμεσα στα δάκτυλα. Οι μύκητες ζουν στα παπούτσια, τις κάλτσες και τις πετσέτες μας αν δεν τα αλλάζουμε αρκετά συχνά.

Η κακή επίσης συνήθεια πολλών ανθρώπων να περπατούν ξυπόλητοι σε γυμναστήρια, ντουζιέρες ή ακόμη και στην παραλία μπορεί να οδηγήσει ευκολότερα σε μυκητιάσεις. Από την άλλη πλευρά όμως, ούτε η υπερβολική «κάλυψη» του ποδιού ενδείκνυται για τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το αθλητικό παπούτσι αποτελεί ιδανικό τόπο «γέννησης» μυκήτων και καλό θα ήταν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού να φοριέται για λίγες ώρες, εφ' όσον αυτό είναι απαραίτητο και πάντα με βαμβακερές κάλτσες.
 
Πως καταλαβαίνουμε ότι τα πόδια μας έχουν προσβληθεί από μύκητες:


Πρώτα απ' όλα, υπάρχει φαγούρα ανάμεσα στα δάχτυλα. Τις περισσότερες φορές, φαγούρα αυτή συνοδεύεται από κοκκινίλες και  σχεδόν πάντα προκαλούν έντονη δυσοσμία. Ο ειδικός ποδολόγος ή δερματολόγος θα μας χορηγήσει θεραπεία, συνήθως κάποια κρέμα που θα ανακουφίσει άμεσα από τις ενοχλήσεις.

Είναι σημαντικό να μην θεωρήσουμε ότι η πάθηση έχει υποχωρήσει μόλις δούμε κάποια βελτίωση, αλλά πρέπει να λάβουμε τη θεραπεία για όσο διάστημα μας έχει συστήσει ο γιατρός, διαφορετικά οι μύκητες θα κάνουν ξανά την εμφάνισή τους. Καλό θα ήταν επίσης να μην αγνοήσουμε τα συμπτώματα,διότι αν η ασθένεια προχωρήσει, μπορεί να προσβάλει τα νύχια και εκεί τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα.

Γενικές παθήσεις των ποδιών

Στην ενότητα αυτή θα αναφερθούμε και σε κάποια άλλα σοβαρά είδη παθήσεων, που συναντώνται συχνά ή λιγότερο συχνά, προκειμένου να δώσουμε σε κάθε επισκέπτη του site μας την δυνατότητα να ενημερωθεί για κάθε είδους πάθησης των άκρων που μπορεί να τον ενδιαφέρει.

Η συγκεκριμμένη δηλαδή ενότητα, αναφέρεται και δίνει πληροφορίες για παθήσεις που

αντιμετωπίζονται από την διεπιστημονική ομάδα του  "ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΔΙΟΥ" :

  • Ποδίατροι
  • Ορθοπαιδικοί
  • Διαβητολόγοι
  • Ενδοκρινολόγοι
  • Δερματολόγοι 
  • Αγγειολόγοι - Αγγειοχειρουργοί  

       καθώς και ιατροί άλλων ειδικοτήτων.

 

Ποδολογία,Ποδιατρική,Ποδολόγος,Ποδίατρος,Podology,Podiatry,θεραπεία κάλλων, κάλλοι,πόδι

 
 
 

f / kentropodiou

f / kentropodiou

Βρείτε μας στο facebook

kentropodiou facebook

Βρείτε μας στο Χάρτη

Κεντρικό κατάστημα Σόλωνος 100 - Αθήνα

googlemap solonos

 

 

Βρείτε μας στο Χάρτη

Υποκατάστημα Αργυροπούλου 9 - Κηφισιά

googlemap kifisia